Over ons

Fruitkenners sinds 1817

1817: het jaar waarin de eerste geregistreerde activiteit van Van Kekem Fruit in de fruitwereld terug te vinden is. Het begon allemaal met de pacht van een aantal appelbomen in een boomgaardje rondom de kerk van Tienhoven aan de Lek. Al snel kwamen er daar meer bomen bij en ontstond zo onze eigen echte boomgaard. De basis was gelegd. Ruim 200 jaar later en acht generaties verder is deze boomgaard nog steeds in handen van de familie Van Kekem en genieten onze klanten van onze eigen geteelde appels en peren.

Van Kekem Fruit in 10 woorden

Behulpzaam, Nuchter, Betrouwbaar, Verbonden, Sociaal, Servicegericht, Vakkundig, Sympathiek, Betrokken, Samen

Lokaal met verhaal

Tot 2007 was Van Kekem Fruit gevestigd in de oude kern van het dorp Ameide, op een charmante locatie tussen smalle straatjes en veel oude panden. De appels en peren uit de zeven omliggende boomgaarden werden hier verzameld en gesorteerd. Vanuit dit kleine pand werden groenteboeren in de regio van verse appels en peren voorzien.

Door het snelgroeiende netwerk moest Van Kekem Fruit op zoek naar grotere bedrijfsruimte. Die ruimte werd gevonden: sinds 2007 vind je ons aan de Broekseweg 90a in Ameide. Ons bedrijfspand bevind zich midden tussen onze boomgaarden (20 hectare). In de lente kijken wij uit op de boomgaard die vol in bloei staat en vanaf juli zijn de eerste volgroeide appels en peren te spotten.

Korte lijnen, ons bedrijfspand bevind zich midden tussen onze boomgaarden (20 hectare)

Altijd rechtstreeks

In 2009 is Van Kekem Fruit begonnen vanuit het nieuwe pand als erkende leverancier van het EU-Schoolfruitproject. Na een succesvolle afronding van dit project zijn we ons naast basisscholen ook gaan richten op kinderopvangorganisaties en kantoren/bedrijven. Iedere week bezorgen we nu inmiddels meer dan 310.000 stuks fruit en groente bij meer dan 1400 klanten door heel Nederland.

''Ben je in de buurt? Kom gerust eens langs, de verse fruitsap staat altijd klaar en we geven je graag een rondleiding.''