Over ons

Oogst uit eigen boomgaard

Wat is er nu lekkerder dan zelf geteeld fruit van oer-Hollandse bodem? De heerlijke tijd in het voorjaar met bomen vol bloesem luidt een periode in waarin de peren wit en de appels rosé kleuren. Een bloesemspektakel van jewelste. Dan groeit het fruit en in de nazomer zijn de appels en peren rijp om te oogsten. Plukken maar! Een feestelijke tijd bij ons als hecht familiebedrijf. 


Een stukje geschiedenis

De huidige eigenaar Kees van Kekem stamt uit een oude fruittelersfamilie. Zijn vader en zijn opa waren fruitteler, zijn overgrootvader en het geslacht daarvoor eveneens. We hebben een kopie van een fruitrekening uit 1817, getekend door Willem van Kekem. Het bewijs: meer dan 200 jaar fruitkennis stroomt door de aderen.

Kees’ vader Hein is verantwoordelijk voor 20 hectare fruit: 12 hectare peren, 8 hectare appels. Hoewel de bekende en meest gevraagde soorten overheersen, heeft Van Kekem van oudsher een grote variëteit. Een wandeling door de boomgaarden van Van Kekem Fruit is een lust voor het oog met Hollandse appel- en perenrassen als Elstar, Doyenne du Comice en Gieser Wildeman.